Skarpa bilder som proffsen

Detta blir det första inlägget i kategorin Heavens Fotoskola där jag har tänkt lägga upp allt från snabba tips till mer ingående förklaringar och även videoavsnitt. Det kan vara allt från kamerakunskap till effekter i Photoshop.
Många har vi väl suttit och bläddrat i tidningar och beundrat många bilder och funderat på hur dom är så¨skarpa och fina och hur man skall få sådana bilder.
Så i detta första inlägg kommer jag ge lite tips på hur man får skarpa och fina bilder som proffsen.
 
STATIVET
Något som nästan alla proffs använder sig utav är ett tripodstativ till kameran och är det mest viktigaste för att få skarpa bilder, och förhindra rörelseoskärpa i bilden. Många kanske tror att stativet enbart används när det är dåligt ljus och börjar bli mörkt, men stativet är minst lika viktigt mitt på dagen i klart dagsljus. Stativen finns i olika material och prisklasser och som med det mesta andra så får man vad man betalar för. Dom dyrare stativen är gjorda i ett bättre och tyngre material så kameran står stadigare och bättre. Ett litet trick som många gör är att knyta fast en sandsäck eller liknande i stativet för att få lite tyngd och bättre stabilitet. Om man köper ett dyrare stativ brukar inte kulhuvudet följa med utan det får man köpa till, och kulhuvudet är också ett smidigt tillbehör för att snabbt kunna vinkla kameran i olika vinklar och skjuta av. Och ett dyrare kulhuvud glider inte sakta ner som ett billigare gör när man dragit åt.
Så detta är alltså mitt första tips för att få skarpare bilder, använd stativ till kameran.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0