Camera +

Idag var jag på fotoklubben och var med ut på fototur, glömde ju tyvärr kameran hemma så fick bli att leka lite med iphonen ist, Kalle visade mig en kanonbra fotoapp som heter camera +, här kommer lite bilder från dagen och en bild jag fixade till med camera +


Whiii älskar skatteverket idag

Idag kollade jag skatteverkets hemsida och där står det nu att senast Fredag vecka 23 skall dom som deklarerat via nätet få tillbaka skattepengarna. Jag trodde det var till midsommar, men dom har nog ändrat det, pengarna är mer än välkomna :P

Utdrag från skatteverkets sida

Skattekonto och slutlig skatt

När får jag mina skattepengar?
Du kan få dina skattepengar i juni (vecka 23) om du är löntagare, pensionär eller enskild näringsidkare och har deklarerat via Internet, mobil, sms eller telefon.

För att få dina skattepengar i juni måste du dessutom senast den 2 maj ha anmält ett mottagarkonto, det vill säga ett bankkonto där vi kan sätta in dina pengar. Om du har e‑legitimation kan du från och med den 5 juni logga in på vår e‑tjänst Skattekonto och se om du får pengar tillbaka.

Även om det i vår e‑tjänst Skattekonto står att pengarna är utbetalade kanske de ännu inte finns på ditt bankkonto (mottagarkonto). Pengarna kommer dock att finnas på ditt bankkonto senast på fredag vecka 23. Det är din bank du ska vända dig till för att kontrollera om pengarna har kommit in.

Slutskattebeskeden skickas ut runt en vecka efter att pengarna betalas ut.


Mitt nya tidsfördriv :P

Nya boken som jag lånade på biblioteket, den verkar grymt bra och detaljrik, blir nog att jag beställer denna sen, den är skriven av Scott Kelby som är en grym retuschör och lär ut till tusentals fotografer hur man retuscherar porträtt professionellt med Photoshop


Nygrusad väg för dagen :)

Idag hade mamma skickat hem en lastbil för att grusa min väg, blev verkligen kanonbra :P Skall komma en till med gårdsgrus som jag skall ha på uppfarten framför huset, blir nog kanonbra, slipper man dra med sig så mycket sand in :P


Bakgrundsstativ

I går var jag och hämtade ut mitt bakgrundsstativ som jag hade beställt, blev ett portabelt stativ ifrån Cyberphoto.se, gillar Cyberphoto då man alltid får med en chokladbit i paketet, hehe :P


Dave and the visitors, Bergstugan Lennartsfors 120526

I Lördags tog jag och Johan oss en promenad ner till puben Bergstugan, det var Dave and the Visitors som spelade, ett riktigt grymt band, jäkligt bra var dom.
Gillar Bergstugan, mysigt att sitta utanför med underbara utsikt över sjön och lyssna på schysst musik och en kall öl i handen :P Här nedan kan du se ett par videoklipp från puben, den ena hade jag tydligen råkat hålla för micken på telefonen på, haha jaja sånt som händer :P

Heavens gives you Dave and the Visitors


Johans fina tändare :P


På väg ner mot Bergstugan


Dave and the Visitors :P
En liten utsiktsbild från vårat bord
Horseswimming

Jenny ville jag skulle ta några bilder ikväll när hon badade med hästen, så vi gick ner till sjön och tog lite bilder, blev förvånad över hur varmt det var i sjön, snart dax för en annan att bada kanske :P
Här är iaf beviset på att Jenny badade :)

Heavens Photography gives you Horse swimming


Pierre Robert

Eftersom alla säger att Pierre Robert har så sköna underkläder fick jag testa att köpa ett par, och jäklar vad nice dom var, kan inget annat än att hålla med att dom var jäkligt sköna med bra passform :)


Nytt objektiv!

I helg blev det ett litet spontanköp, hittade detta objektivet på expert som får bli ett lite slit och slängobjektiv, inget superobjektiv men duger till vissa saker, det är ett Tamron 70-300, funkade faktiskt rätt bra ändå :)


Heavens Fototräff 21/7, Mariebergsskogen, Karlstad

Då var det dax för Årets Heavensträff för Femte året i rad i Mariebergsskogen som bjuder på många fina fotomiljöer, för dig som är intresserad av modellfotografering (Fotografer, Modeller, Makeupartister mm), nybörjare som proffs, ta tillfället som nybörjare att träffa likasinnade och knyta nya kontakter, prova på att fota eller stå modell, eller bara mingla runt.
Alla är välkomna!

Ta Med: Fotoutrustning, som modell tag gärna med lite olika ombyten, eget smink är alltid bra, men framför allt ett strålande humör
Datum: 2012-07-21
Tid: kl 12 till kl 19

Träffen ligger uppe på Modellbilder.se, så ni som är medlemmar där anmäler er där, ni andra som vill komma och inte är medlemmar kan anmäla er på länken här under.

http://www.contact.cybertools.se/contact.asp?id=18247


Glassigt jobb :)

Är du den som gärna latar dig på sommaren, men ändå skulle behöva lite extra pengar? passa på att sök detta glassiga jobb och gör dina polare avundsjuka, vad kan inte vara mer underbart jobb än att ligga i solstolen och äta glass och surfa samtidigt som du drar in 16000kr? Okej skulle väl vara att vara Modellfotograf då :)

 


Breitling lagad :)

Igår drog jag och Daniel till Töcksfors Köpcenter för att se om jag kunde få tag på en ny sprint till armbandet till min klocka som säkert varit trasig i typ 2 år eller nått, har kollat på flera ställen men ingen har haft rätt storlek, men Ur och Penn i Töcksfors hade, så nu är den lagad, min favvoklocka :)

Så där ser man, storleken har betydelse, iaf om man skall få en klocka lagad :P

Och med detta inlägg säger jag God Natt! inom kort kommer flera bilder på Alexandra Engström och nya bilder på Charlotte Larsson, så håll utkik :)


Alexandra Engström, Deje Tegelbruk pt 1

Här kommer lite bilder från våran plåtning med Alexandra Engström.
Hämtade upp Alexandra i Karlstad och åkte sedan och hämtade makeupartist Marie Wolgast, tanken var att vi skulle hitta ett industriområde med någon graffittimålning där vi skulle plåta, efter 45 minuters letande bestämde vi oss för att åka iväg till Dejes nerlagda Tegelbruk vilket visade sig vara en strålande idé av Marie, blev verkligen kanonbra, ett jättestort tack till Alexandra och Marie, ni var guld värda :)
Här kommer några färdiga bilder från Photoshooten, så håll till godo

Foto: Tony Ryman (Heavens.se)
Modell: Alexandra Engström
Makeup/Styling: Marie Wolgast


Risa och RosaDagens Ros:
Denna gången tänkte jag Rosa en tjänst som jag alltid använder mig av nu mer när jag delar stora filer istället för att maila, det heter Dropbox och är helt suveränt, testa detta :)

Dagens Ris:
Satt på jobbet imorse och kom på en sak jag tänkte Risa, dom nya smartphonetelefonerna har ju tydligen inget backupbatteri, så tar batteriet slut så kommer inte klockans alarmfunktion att fungera, tycker jag är jäkligt dåligt.
Här om dagen höll jag på att försova mig pga att inte alarmet ringde, slängde på mig kläder och ut i bilden... ja tror du inte på faan det står en timmerlastbil och last timmer på våran grusväg, slutade med att jag fick stå och vänta på den i 30 minuter... Arg jag var då!!!
Canon EF 14mm/2.8

Fick låna ett Vidvinkelobjektiv igår för en plåtning på Söndag, ett Canon EF 14mm, 2.8, var tvungen att testa lite hemma i Vardagsrummet, fungerade kanonbra, rätat upp linjer i PS, här kommer några bilder hur det blev, vad tycker ni?
Stuck in the middle of nowhere

Jag har nog fått Kenneth Lorenzens otur tror jag, skulle rengöra ett plaströr i bubbelbadet, stoppade ner fingret för att känna om det var något skit kvar, och där satt jag! Var tvunget att ringa mamma efter verktyg så jag kunde såga sönder skiten, 15 minuter och ett blått finger senare var jag lös :)
Är jäkligt glad att jag hade telefonen på handfatet, fick dra med mig hela badkaret för att nå den, haha, annars hade jag nog suttit där tills 14.00 när Johan kommer och kollar V75
Lyckades laga badkaret iaf, så blev ett underbart bad i karet efteråt för att trösta mitt skadade finger, fortfarande helt blått, fattar inte hur jag kunde få ner fingret, men inte tillbaka upp igen, hmmm


Sanja the carpenter

Sanja the carpenter, det låter ju nästan som en skräckfilm, men det kan jag försäkra om att det inte är, här kommer några bilder från våran snickarsession med Sanja Lindgren. Retuschen har jag gjort och med som assistent fanns Linn "Beeriz" Beermann.

Foto/Retusch: Tony Ryman (www.heavens.se)
Modell: Sanja Lindgren (http://mydreamisnow.wordpress.com)
Assistent (http://corpulens.wordpress.com)
Samma bild som ovan fast väldigt hårt beskuren så det är lite sämre kvalité, då jag gillade Sanjas kaxiga look på den bilden så tog jag den ändå :)Vilken gillar ni mest utav bilderna?


RSS 2.0