Vårstämning

Igår var en underbar vårdag, och det blev att utnyttja vädret, vilket många andra också gjorde :)
Vårpromenad på morgonen, sedan pimpelfiske och korvgrillning i Sillebotten, var underbart att känna vårsolen :)


Statistik och kategori

Woooow nu har blogg.se slagit till stort igen, nu kan man se statistik och publicera inläggen i sina kategorier, nu är det bara att lägga till en länkning till bloggarna från dom som kommenterar så är jag riktigt nöjd med blogg.se mobilapp :)


MobilfodralImorse när jag vaknade hade en tjejkompis skickat en bild på ett mobilfodral som hon gjort åt mig, hon är jätteduktig och tycker ni skall spana in hennes blogg med massor av smycken, sömnad, stickat och virkat, hon gör även dreads på beställningKlicka på bilden ovanför för att komma till Sakitty Blogg


Järnladyn

Jag tycker ideén om Järnladyn (om Englands kvinnliga premiärminister) var en snyft story om en gammal senil dam som hade lite tillbakablickar och man ska tycka synd om henne.

Vore mer intressant med ett perspektiv hur hon växte upp, i vilken miljö och hur hennes LIBERALA politik tog sig an och hur reformerna som hon drog igenom (med järnhand) påverkade Britterna och vilka effekter besluten fick på landet.

Margaret Thatcher ansågs, inte minst i socialdemokratiska Sverige, vara en makthungrig, stark, narcissistisk drake.
I denna film om denna kvinna, som under ett decennium, var Premiärminister i ett konservativt parti märks det knappt alls. I den här filmen är hon en gammal, gullig snäll tant som får skäll när hon går ut och köper mjölk, dricker lite för mkt whiskey och längtar tillbaka till tiden då hennes barn var små och hennes man var ung och frisk.
Vi får veta att hon, trots att hon var kvinna, hustru och mor, aldrig tänkte finna sig i dåtidens traditionella lott och bli hemmafru. Då vill man ju se mer av den delen av kvinnan. Kvinnan i sin karriär som Premiärminister! Att lägga så stor vikt vid att visa den fd premiärministern, nu senildementa damen som äter ägg med sin imaginära man, tar alldeles för stor del av filmen. Det intressanta med denna kvinna, förutom hennes frisyr, är ju att hon var en stark kvinna i maktposition! Kunde vi inte fått se mer av hur hon var i karriären bland alla slipsar? Kunde vi inte fått uppleva mer om hur folket kände inför denna kvinna, både dom som var för och emot? Kunde vi inte få uppleva mer utrikespolitik och få veta mer om hur hon togs emot av resten av världens ledare?
Filmens budskap känns som en ursäkt och ett förlåt utan att ha visat vad det är man ber om ursäkt för. Var det för att hon valde karriär istället för att ta hand om man och barn på heltid? Man går från salongen med en känsla: "Hon var trots allt människa", men varför man känner så vet man inte riktigt. Hade filmen handlat om vilken tant som helst hade jag kanske nöjt mig med det. Snygg kostym dock, och Meryl Streep är ju som vanligt, fantastisk.


Risa och Rosa

Jag tänkte att vi skulle köra en Risa och Rosa så här på eftermiddagen, vi börjar med en ris.

Ris: Jag skulle vilja ge Ris till dom som aldrig kan trycka av handtaget till bensinpumparna när dom, har låst det, så när man tar handtaget och är på väg att föra det till bilen så börjar pumpen och så kommer det bensin överallt, så jäkla svårt är det väl inte att trycka en gång på handtagsknappen!!!

Ros: Rosen ger jag till ljudböckerna, är helt suveränt att ha i ipoden och gå och lyssna på jobbet eller vart som helst, kunna göra massa andra saker samtidigt, här är några av dom ljudböckerna jag lyssnat på, har ni några tips på någon så skriv gärna :-)

  
  
  
  


Tegel, korgar och badoljor

Lite uppdatering vad som händer ute i huset, håller på att måla tegelmuren till kaminen vit, köpte en matchande korg till veden på Coop, och Sanja hade med sig några flaskor med badoljor för att piffa upp färgen lite i badrummet, blev jättebra :)


Nya dammsugaren!

Köpte ju en dammsugare för nån månad sedan, var verkligen missnöjd, den dammsugaren sög om man säger så, dålig konstruktion så den välte hela tiden, den åkte tillbaka till Netonnet direkt, nu har jag fått en ny som är helt kanon, verkligen nöjd, en Electrolux med hela 13 meters räckvidd, funkar verkligen bra :)


Dop och bröllopsplåtning

Helgen har bjudit på mycket äventyr, på lördag var jag iväg på en dopfotografering i Grums kyrka, men i hemlighet blev det även bröllop samtidigt, stort grattis till Mikael och Annica!
På kvällen blev det besök av Sanja för lite Tacos och filmkväll :)
Söndag körde vi en studioplåtning med brudparet och dopbarnet Thias, tack för en jättetrevlig och rolig plåtning, och tack till Rebecca som hjälpte till att styla och liva upp :)
I väntan på brudparet blev det en fika med Sanja innan hennes buss skulle gå till Kristinehamn.
Bilder från plåtningen kommer inom kort när paret har valt ut bilder, skall bli spännande :)Nikita Hair

Var i Karlstad igår, då passade jag på att gå förbi Sara på Nikita Hair och klippa mig lite, blev kanon bra som alltid av Sara :) bjuder på en Egobild för dom som är sugna på att se :)


Applepaj

Igår nät jag kom till jobbet och skulle byta om så gled telefonen ur fickan och kras sa det, som tur var är det bara baksidan som gick sönder, och sprickorna går precis förbi kameralinsen, så det går fortfarande fota med den, men nu är den Applepaj så måste köpa ett nytt bakstycke nu :/


RSS 2.0